Logo Renewables Neg

Sweden

In Sweden, we have a development department as well as an operating department, both run from our Umeå office with projects being developed all over Sweden.

Fäbodliden II

Fäbodliden II är en utökning med 4 vindkraftverk intill den befintliga vindkraftparken Fäbodliden som ligger cirka 20 kilometer nordost om Vindeln. Byggnationen av de 4 tillkommande vindkraftverken påbörjades under sommaren 2022. Vindkraftverken väntas vara i drift i slutet av 2023. Dessa vindkraftverk kommer ha en totalhöjd på 230 meter och kommer ge ett extra tillskott av el på cirka 70 GWh till Fäbodlidens produktion.

Fäbodliden II
Verkanliden

Den planerade vindkraftparken på Yttre och Inre Verkanliden ligger cirka 13 km sydväst om Storuman. Idag finns ett tillstånd att uppföra maximalt 27 vindkraftverk med en totalhöjd på 210 meter.

Verkanliden
Röjmyrberget

Den planerade vindparken Röjmyrberget är belägen ca 10km nordväst om Flarken, mellan Degerfors och Kålaboda i Robertsfors kommun.

Röjmyrberget
Jiltjaur

Den planerade vindkraftparken på Jiltjaurberget är belägen ca 30km väster om Sorsele centralort. Projektet omfattar upp till 72 vindkraftverk med en högsta totalhöjd om 270m.

Jiltjaur
Röknölen

Den planerade vindparken Röknölen är belägen cirka 2 km norr om orten Höljes i den norra delen av Torsby kommun. Området bedöms kunna rymma upp till 57 vindkraftverk.

Röknölen
Skærmbillede 2021 06 09 Kl. 12.55.16