Logo Renewables Neg

Sweden

In Sweden, we have a development department as well as an operating department, both run from our Umeå office with projects being developed all over Sweden.

Fäbodliden II

Den planerade vindkraftsanläggning Fäbodliden II är planerad ca. 20 km nordost om Vindeln, intill den befintliga vindkraftparken Fäbodliden. Tillstånd för uppförande av 4 ytterligare verk har givits. Arbete pågår för att gå vidare med detta tillstånd.

 

Fäbodliden II
Verkanliden

Den planerade vindkraftparken på Yttre och Inre Verkanliden ligger cirka 13 km sydväst om Storuman. Idag finns ett tillstånd att uppföra maximalt 27 vindkraftverk med en totalhöjd på 210 meter.

Verkanliden
Röjmyrberget

Den planerade vindparken Röjmyrberget är belägen ca 10km nordväst om Flarken, mellan Degerfors och Kålaboda i Robertsfors kommun.

Röjmyrberget
Jiltjaur

Den planerade vindkraftparken på Jiltjaurberget är belägen ca 30km väster om Sorsele centralort. Projektet omfattar upp till 72 vindkraftverk med en högsta totalhöjd om 270m.

Jiltjaur
Röknölen

Den planerade vindparken Röknölen är belägen cirka 2 km norr om orten Höljes i den norra delen av Torsby kommun. Området bedöms kunna rymma upp till 57 vindkraftverk.

Röknölen
Olofsberg

Den planerade vindkraftparken Olofsberg kommer maximalt att innehålla 40-45 turbiner och är belägen i Vindelns kommun, ca. 9 km öster om Åmsele och 2,5 km nordväst om Slipstensjön.

Olofsberg
Skærmbillede 2021 06 09 Kl. 12.55.16